Autoruiten tinten: mooi van binnen en van buiten

Autoruiten tinten: welk nut heeft dat voor uw auto? Op deze manier kunt u niet alleen de veiligheid van uw auto waarborgen, maar blijft de bekleding van uw auto langer mooi en ziet uw auto er aan de buitenkant mooi uit. Het blinderen van uw ruiten zorgt voor een mooi effect waar u langere tijd van kunt profiteren. Daarnaast wordt deze klus gedaan door echte vakmensen die jarenlange ervaring hebben in deze branche. Dit betekent dat u verzekerd bent van kwaliteit: uw autoruiten tinten is een snelle handeling die u voordelig kunt laten uitvoeren.

Wat is tinten?

Tinten is het proces waarbij de ramen van uw auto als het ware worden geblindeerd met behulp van folie. De autoruiten tinten is een veelgebruikte methode om ervoor te zorgen dat de ruiten donkerder worden gemaakt. Deze folie wordt aan de binnenkant van uw ramen toegepast en zo strak geplakt, dat er geen oneffenheden meer te zien zijn. Tinten is iets anders dan coaten. Bij coaten worden de ruiten bespoten. Dit is een meer tijdrovende klus omdat de ruiten uit de auto moeten worden gehaald. Daarnaast bent u vaak ook meer geld kwijt voor deze methode. Wanneer u geblindeerde ramen wilt is het tinten dus de beste oplossing.

In hoeverre is het toegestaan?

Het lijkt misschien niet erg veilig om met erg donkere ruiten de straat op te gaan. Tegenliggers kunnen moeilijker met u communiceren en ook lijkt alles moeilijker te zien. Toch is dit niet het geval wanneer u zich aan de Europese richtlijnen houdt. Dit betekent dat de voorruit nog minstens 75% licht doorlaat. Aan de zijruiten van de voorkant moet dit 70% zijn. Wanneer u langskomt voor advies over het tinten van uw autoruiten kunt u dan ook kiezen uit verschillende mogelijkheden, met deze percentages als maximum. Wanneer u eventueel staande wordt gehouden kan gecontroleerd en geconstateerd worden dat u zich aan de richtlijnen heeft gehouden.

Een adviseur van ProAutotint staat u graag te woord voor een vrijblijvend advies. Vul nu het contactformulier in, vraag een offerte aan of bel ons via 06-24961722.

Een mooi gezicht en andere voordelen

Geblindeerde ramen: het ziet er niet alleen sjiek uit, het heeft nog veel meer belangrijke voordelen. In de eerste plaats beschermt dit folie tegen inbraak. Het speciale veiligheidsfolie zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om de ruit in te slaan met zware objecten zoals een baksteen. Daarnaast kunnen eventuele inbrekers niet zien welke bezittingen u in de auto heeft, doordat zij dankzij het folie niet naar binnen kunnen kijken. Inbrekers zullen dus uw auto overslaan.

Nog meer voordelen

De autoruiten tinten heeft nog meer voordelen. Doordat het folie UV-stralen blokkeert, zal het een stuk aangenamer zijn in de auto qua temperatuur. Tijdens warme dagen in de auto zitten is geen pretje, maar dankzij het folie blijft het goed vertoeven in de auto. Daarnaast blijft de bekleding in uw auto mooi, omdat de zon hier niet vol op schijnt. U zult merken dat de bekleding valer en lichter wordt op het moment dat dit dagelijks in de zon staat, bijvoorbeeld op de oprit of de parkeerplaats van uw werk. Dankzij autoruiten tinten is dit verleden tijd.

ONZE MERKEN