WAT IS DOT MATRIX?

Vaste ruiten hebben een een keramisch puntjesraster op de ruit zitten, dit zijn zwarte puntjes die op de ruit zijn gebakken, genaamd dot matrix.

DOT MATRIX RANDEN REDUCEREN TOT MINIMAAL 95%

"Als een van de eerste in Nederland gebruikt Proautotint indien gewenst de DOT Matrix technologie. Het wegwerken van de puntjes en stipjes in de ruiten tijdens het blinderen van de ramen."

Waarom zitten deze puntjes (dot matrix) op de ruiten? Hieronder de belangrijkste redenen:

  • De dot matrix puntjes op de ruiten dienen ervoor om de ruitenkit te beschermen tegen het UV licht. De ruitenkit wordt hierdoor niet aangetast door de zon en blijft in zijn optimale conditie. De ruitenkit dient ervoor om water buiten de auto te houden. Ook heeft deze de functie om de ruit op zijn plek te houden.
  • De dot matrix randen hebben de functie om het oppervlak ruwer te maken om de ruitenkit beter te laten hechten. Dit is ook de spelingsruimte voor de glaszetters zodat de kit niet direct zichtbaar is op de ruit mocht er overtollig kit worden gebruikt.
  • • Daarnaast hebben de dot matrix puntjes ook nog een technische functie. Bij het fabriceren van het glas worden de ramen op vorm in een oven gebogen. Gezien de dot matrix zwart is zal dit gedeelte eerder op temperatuur komen dan het transparante gedeelte. Hierdoor verkrijgt men thermische vervorming tussen de dot matrix puntjes en het heldere glas wat resulteert in een lichte optische vervorming, ook “lensing” genoemd. Door de dot matrix puntjes in de ruit wordt deze optische vervorming gecorrigeerd.
  • Dot matrix randen hebben ook een visuele functie, ze zijn namelijk ook bedoeld om een mooiere overgang te creëren van het zwarte glas naar het transparante glas.

Waarom krijg je een witte/zilveren lijn op de ruit?


De reden hiervoor is dat de dot matrix puntjes niet bestaan uit glas maar uit keramiek/teflon. Dit creëert een ophoging op het glas waardoor de raamfolie niet kan hechten. Er is lang geïnvesteerd de zilveren lijn zo goed mogelijk weg te werken en alle bovengenoemde technische aspecten van de dot matrix zelf intact te laten. Wij zijn er in toe in staat om de witte/zilveren lijn te reduceren tot minimaal 95%.

Mede hierdoor kunnen we autoramen tinten op het hoogste niveau met de hoogste kwaliteitseisen. Daarnaast demonteren we de portierruiten en beplakken deze in onze stofvrije cabine. Hierdoor zijn we verzekerd van een montage onder de beste condities, nadat de ruiten zijn beplakt laten we deze drogen. Nadat de portierruiten droog zijn worden deze met speciale snijtechnieken afgewerkt waardoor het niet zichtbaar en voelbaar is dat er raamfolie is gemonteerd.

Direct en snel resultaat

Normaliter moeten de portierruiten 14 dagen dicht blijven na een raamfoliemontage maar door onze werkwijze kunnen de ramen direct bediend worden na oplevering. Dus geen obstakels nadat we uw auto hebben voorzien van raamfolie.

Meer weten over DOT matrix?

Heeft u meer vragen of is uw interesse gewekt voor een DOT matrix behandeling voor uw autoruiten? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Kom langs of neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

15

Jaar ervaring


10000+

Ruiten getint


2500+

Rollen folie


3000+

Tevreden klanten


ZIJ GINGEN U VOORGoogle Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 211 beoordelingen

ONZE MERKEN

//]]>