Wat is het verschil tussen wrap folie en PPF folie?

Bij ProAutotint hebben we het over wrap folie en PPF folie. Het verschil tussen wrap folie en PPF folie lees je in dit blog; we vertellen je ook van welke voordelen je geniet als je kiest voor PPF folie en wat de voordelen zijn van wrap folie voor de auto.

Wat is PPF folie?

PPF folie staat voor paint protection film folie en wordt ook wel anti steenslag folie genoemd. PPF folie beschermt de auto optimaal tegen allerlei vormen van lakbeschadiging die voortkomen uit steenslag, krassen, vogelpoep en teer. Daarnaast zorgt PPF folie ervoor dat je auto goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden; van zon tot sneeuw.  

Wanneer je ervoor kiest om PPF folie aan te brengen op je auto, dan kun je ervoor kiezen om de gehele wagen te voorzien van de folie. Je kunt ook specifieke delen van je auto laten beplakken met PPF folie, zoals de motorkap, bumper aan de voorkant en de spatborden. 

De voordelen van PPF folie voor jouw auto

PPF folie voor de auto wordt met de computer op maat gesneden. Dit wordt zo gedaan, omdat de folie dusdanig goed beschermt, dat het niet met de hand gesneden kan worden. PPF folie blijft te allen tijde zijn sterke eigenschappen behouden en gaat jarenlang mee. Een échte aanrader voor mensen die de lak van hun auto optimaal willen beschermen, dus!

Daarnaast is PPF folie erg onderhoudsvriendelijk. Je kunt de wagen wassen met normale zeep en kunt dus gerust met de auto naar de wasstraat; er is geen speciale behandeling nodig. PPF folie kan aangebracht worden in het zwart, carbon of je kunt kiezen voor een transparante folie. De zwarte en carbon varianten in hoogglans geven je auto een zeer stijlvolle uitstraling.

Wat is wrap folie voor de auto?

Wrap folie voor de auto wordt ook wel een car wrap genoemd. Het is een vinyl folie die voornamelijk wordt aangebracht om de auto te voorzien van een nieuw uiterlijk. Wrap folie is daarom verkrijgbaar in meer dan duizend verschillende kleuren en patronen. Daarnaast is het vaak mogelijk om een eigen ontwerp op de wagen te laten plakken en kun je bedrijfsgegevens zoals je naam, logo of contactgegevens met wrap folie op de wagen laten zetten. 

Wrap folie voor de auto kan gebruikt worden om de gehele auto mee te bedekken, maar je kunt er ook voor kiezen om een deel van de wagen te laten wrappen. Het is daarnaast mogelijk om je auto te voorzien van verschillende folies en kun je de binnenkant van de auto voorzien van wrap folie; zo past het interieur perfect bij de buitenkant!

Redenen om te kiezen voor wrap folie: de voordelen op een rij

Het grootste voordeel van het aanbrengen van wrap folie op je auto is dat je de wagen een complete make-over kan geven. Daarnaast is een car wrap gemakkelijk te verwijderen en kunt u steeds voor een nieuw ontwerp kiezen. Op die manier kun je afwisselen tussen kleuren en patronen en heb je nooit dezelfde auto voor de deur staan. De mogelijkheden voor wrap folie voor de auto zijn eindeloos en zijn goed te combineren met leuke extra’s, zoals gespoten velgen. Het geeft je de mogelijkheid om jouw auto helemaal eigen en uniek te maken, passend bij jouw smaak.

Het verschil tussen PPF folie en wrap folie samengevat

PPF folie wordt gebruikt om de lak van de auto te beschermen tegen steenslag, krassen en andere narigheden die voor beschadigingen kunnen zorgen. Het is makkelijk te onderhouden en duurzaam; je hebt er jarenlang plezier van. De folie is doorgaans beschikbaar in een transparante variant, zwart of carbon met een hoogglans afwerking. PPF folie is duurder om aan te laten brengen dan wrap folie, omdat het over beschermende kwaliteiten beschikt.

Met wrap folie hoef je geen genoegen meer te nemen met het standaard uiterlijk van de wagen; zowel de buitenkant als het interieur kunnen voorzien worden van wrap folie. Je spuit de wagen niet over, waardoor wrap folie tijdelijk is en gemakkelijk te verwijderen is zonder dat de originele lak beschadigt. Wrap folie is goedkoper dan PPF folie; het beschermt tegen kleine beschadigingen, zoals krasjes en vlekken. Voor volledige bescherming van de lak kun je beter kiezen voor PPF folie.

//]]>